pondělí 15. listopadu 2010

KONZULTACE_11.11.2010


Ve čtvrtek dopoledne proběhla společná konzultace všech projektů. PH mi odsouhlasil projekt jednoduché lávky s BOXem_kaplí. V souvislosti s kaplí jsme narazili na následující témata:

1) KAPLE na jednoduché lávce zpracovaná jako ŠPERK na niti
2) KAPLE Vltavy...využít daného prostředí, tzn. zapojit do návrhu elementy Vltavy tak, aby byly zesíleny pro lidské smysly...šumění vody, odraz vodní hladiny apod.
3) KAPLE tedy nemusí být nutně koncipována jako křesťanský svatostánek, může se jednat o kapli Vltavy ve smyslu meditačního a relaxačního prostoru
4) problém udržení pořádku a čistoty, prozatím jsme zmínili tyto varianty řešení:
4a) umístit TOI TOI-mobilní toalety na začátek a konec lávky_bohužel si nemyslím, že toto řeší situaci, nastává totiž problém, jak zajistit čistotu v těchto toaletách
4b) lávka bude "střežena"_bude fungovat pravidelný dohled nad lávkou (městská policie, najmutá "bezpečnostní" agentura...)
4c) vymyslet takové řešení, které sebou nutně nepřináší starosti s intenzivním dohledem (s občasnou pochůzkou městských strážníků samozřejmě počítám), ale samo o sobě "nedovoluje" lidem chovat se jako pra...., tzn. působí na jejich psychiku:
-->např. lidé nedělají nepořádek, pokud je na ně vidět:
     _BOX s prosklenými stěnami
     _dostatečné využití "slušnými" lidmi
     _nemohlo by podobně jako prosklené stěny fungovat také např. zrcadlo?
     _? ? ?






















































Prosím všechny čtenáře tohoto blogu o jejich názor. Pokud máte nějaký jiný nápad nebo připomínku k některému z výše uvedených témat, neváhejte a komentujte prosím!!! Děkuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat