čtvrtek 18. listopadu 2010

KONZULTACE_18.11.2010

Na dnešní konzultaci jsme probrali vzhled modelu. Terén bude vyroben z vrstvených vlnitých lepenek. Materiál, z něhož bude vyrobena vodní hladina, ještě není přesně určen (pryskyřice, plexisklo...).
K projektu lávky s kaplí:
_vše je o Vltavě (z vizualizací "ubrat propojení s oblohou" a naopak podpořit řeku a její vnímání)
_básnička v interiéru je moc fajn - použita báseň Vltava si vede mosty od Ladislava Dvořáka. (..napadlo mě, že krom básně by zde mohl být např. výčet obcí, jimiž protéká Vltava...)
_kaple v dutině pilíře, kde by mohly být místa k sezení s výhledem na řeku (reference viz Holocaust Tower v Židovském muzeu v Berlíně od Daniela Libeskinda-docílení silné "atmosféry a prožitku...")
_stěny mohou být perforované, ale zajímavý je nápad jejich struktury, kulaté pravidelné otvory by mohly nahradit zajímavější a symboličtější struktury. Např. vygenerovat plošky z fotografie zachycující vlnky na hladině Vltavy
_pilíř a kaple nesmí působit jako domek převozníka --> vytvořit opravdu meditační prostor zaměřený na řeku Vltavu

Nová struktura děr v plechu-pokus01













Dále se probírali možnosti zákresů na plachtě.
Prezentována byla ještě perspektiva možného interiéru kaple-viz Obr. Interiér kaple a zákresy se schematem (viz příspěvek HMOTA A ŘEZY, 17.listopadu 2010)

Interiér kaple-pokus01

4 komentáře:

  1. mozna bych jeste v molabu s panem polivkou probral dalsi moznosti materialu terenu, mdf nebo preklizku, ph

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska jsem byl v Molabu. S panem Polívkou jsem nemluvil, ale mluvil jsem s Jardou, který má s frézou zkušenosti. Těch dílků, které bychom potřebovali vyřezat je přes 600, pro všechny modely a to by se v Molabu nezvládlo. Jeden terén by vyšel asi na 2000,- bez plexiskla či jiné "vody" (zjišťoval Vojta). Je ještě Možnost udělat terén mimo molab, ručně pilkou (3mm MDF).

    Výhoda lepenky je, že je levná a dostaneme ji nařezanou již v požadovaných páscích.

    OdpovědětVymazat